4-érv a fa-alumínium ablakok mellett
Hírek

4-érv a fa-alumínium ablakok mellett

Amikor a fa természetessége és az alumínium tartóssága egy termékben érvényesül...

 

Bárki, aki otthont épít, vagy felújít tisztában van vele, hogy nehéz sok esetben vissza nem fordítható döntéseket kell meghoznia, s ez alól az ablak anyaga sem kivétel. Ma már egy laikus számára is teljesen világos, hogy míg a műanyag ablakok sok esetben olcsóbbak, addig a fa vagy éppen az alumínium nyílászárók a drágább kategóriát képviselik.. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a műanyag és az alumínium ablakok álltalában kevesebb karbantartást igényelnek mint fa társaik. 

Ma már az extra hőszigeteléssel ellátott passzívház minősítésű fa-alumínium nyílászárok, köztük az internorm ablakai is - bőven felveszik a versenyt a műanyag nyílászárók hőszigetelési tulajdonságaival. 

Ha az esztétikai szempontokat vesszük figyelembe nehéz nem a fa-alumínium nagyszerű párosítását preferálni. A fa páratlan szépséget kínál, de emellett karbantartást is igényel, melyet sokan igyekeznek elkerülni. 

 

Az alumínium borítás részben ebben nyújt segítséget. Mit is jelent ez?

 

A fa-alumínium nyílászárók esetében belülről szép és hangulatos megjelenést kölcsönöznek a fa természetességével. Míg kivülről az alumínium borításnak köszönhetően sokkal tartósabbá, hosszabb életűvé, kevésbé gondozást igénylővé válnak ablakaink. Így, ha az esztétikum és dizájn kerül előtérbe nem is kérdés, hogy műanyagból vagy alumíniumal borított fából készüljenek ablakaink. 

Alapvetően a két termék nem is összehasonlítható, hiszen két különböző műszaki és esztétikai megoldásokkal gazdagított nyílászárót hasonlítanánk össze, még akkor is, ha funkciójában a végcél ugyanaz. Az alumínium szinte mindenhol ott van. Valójában ez a harmadik legnagyobb mennyiségben előforduló elem a világon. 

Így az alumínium borításos fa ablakok az aluímnium és a fa legjobb tulajdonságait ötvözve egyedülállóak a prémium kategóriában. A két anyag kombinációja egy ütős műszaki megoldást kínál, melyre a magas hőteljesítmény és a hosszú távú tartósság jellemző. A kettő kombinációja nem véletlen teszi ideálissá a fa-alumínium ablakokat luxuslakáshoz, passzívházakhoz, vagy modern építészeti projektekhez. Míg a műanyag ablakok a jelenben jóval kedvezőbb áron kaphatóak, de ha 15-20 évet nézünk előre összességében jóval drágább megoldást kínálnak - kevésbé tartósak, hamarabb tönkre mennek, többször kell alkatrészt cserélni bennük, veszítenek hőszigetelő képességükből, mattulnak,  kopnak, elszíneződnek. 

A fa-alumínium nyílászárók jobban személyre szabhatóak. Ezt a faanyagok és az alumínium bortíás színeinek széles választéka biztosítja. Az alumínium borítás a RAL színskála szinte bármelyik színében választható. Ezenkívül számos speciális felületkezelési megoldásokat is lehet velük utánozni, mint a savmart hatás. 

Végül, de nem utolsó sorban egy elvitathatatlan érv a fa-alumínium nyílászárók mellett a környezettudatosság kérdése. Hiszen a fa a műanyaggal szemben egy sokkal környezettudatosabb, fenntarthatóbb megoldást kínál. 

 

Foglaljuk össze, hogy mi is az a 4 szempont, mely a fa-alumínium nyílászárók mellett szól:

  • a természet páratlan szépsége, modern megjelenés - belsőépítészeti elem
  • hosszú élettartam, speciális időjárás-állóság, minimális karbantartás mellett
  • egyedi igényekre szabva - rugalmas megoldások
  • fenntartható, környezettudatos megoldás

 

Az internorm fa-alumínium nyílászáróiról ITT olvashat bővebben!

LAPOZZON BELE ONLINE KATALÓGUSUNKBA

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
 

PÓKDARU BÉRLÉS - SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED A NYÍLÁSZÁRÓK BEÉPÍTÉSÉHEZ?

Az ablakok egyre nagyobbak és nehezebbek lesznek?