Hírek

Egy munkatárs, ami PIKK-PAKK felemeli a súlyosabb elemeket!

,, A lánctalpas daru volt a legjobb befektetés mióta vállalkozók vagyunk,, - mondta egy ügyfelünk a BEFARD TB5000-ről.

 

Vannak olyan eszközök egy építőipari vállalkozásnál, amik pótolhatatlan segítségnek bizonyúlnak, mint például egy daru, hiszen egyre többször fordul elő, hogy nagyon magasba kell felemelni a nyílászárókat, vagy éppen olyan hatalmas súlyú elemeket kell beépíteni, amik megemelése kézi erővel szinte lehetetlen. Persze ezeknek az eszközöknek a használata nem feltétlenül előírt, de nagyban megkönnyítik a munkavégzést, lecsökkentik a projekt elvégzésére szánt időt és sokkal biztonságosabbá teszik a kivitelezést. Ilyen eszköz mai cikkünk alanya is, a BEFARD lánctalpas daruja 

 

Persze emberi erővel is fel lehet emelni a több 100kg súlyú üveglapokat, ablakokat, de miért is tennénk? Van más sokkal kényelmesebb, gyorsabb, biztonságosabb és nem utolsó sorban olcsóbb megoldás is erre a feladatra. 

 

 

 

Darut bérelni, vagy netalántán vásárolni drága munkaerő helyett!

,,egy gépet megvenni, bérelni drága,, - gondolják sokan. Pedig ez összességében így nem igaz. Általánosságban elmondható, hogy egy gép olcsóbb és sokkal gyorsabb, mintha emberi erőt használnánk, továbbá bármikor bármennyi ideig munkára fogható. Nincs ez másként a BEFARD - nál sem. 

 

 

Miért a legjobb választás egy mini pókdaru az ablakbeépítéshez?

Mostanra egyre több vállalkozás felismerte, hogy a mai modern világban, ahol egyre inkább az óriási üvegfelületek felé orientálódik az építészet, szükség van némi segítségre.

Korábban ebben az esetben mindig valamilyen hatalmas méretű és súlyú darura volt szükség. Persze manapság sincs ez másképp, ám az óriási monstrumok helyett már megjelentek a piacon a kompkat méretű, könnyedebben mozgatható gépek. 

 

Pomt ezek a BEFARD termékeinek a legnagyobb előnyei is, rendkívül gyorsan és könnyen szállítható, felállítást követően pedig mindössze egy fő daruzekezlő segítségével akár 2400kg súlyt is képes megemelni. Kis súlyának köszönhetően egy utánfutóval is könnyen szállítható. Ilyen egyszerű - nincs szükség sem szerelésre sem órákig tartó felállításra. A BEFARD TB5000 lánctalpas minidaru tulajdonképpen bármikor készen áll a munkára. 

 

 

Pénzt spórol

Ahogy korábban már írtunk róla, a súlyosabb és hatalmas nyílászárók vagy egyéb más nehezebb eszközök felemelése több emberes feladat, ha nem rendelkezünk megfelelő segítséggel. A munkásokat ki kell fizetni, és amennyiben több ember szükséges egy ilyen feladat elvégzésére, annak a költsége többszörösére is rúghat, mint egy munkaeszköz bérlése, hosszabb távon pedig a megvásárlása. 

 

Megkönnyíti és gyorsítja a munkát 

A  XXI. században az egyik legfontosabb képesség a gyorsaság. Egy gyors szakember több munkát tud vállalni és kevesebb idő alatt végez a feladataival. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy változatlan, vagy akár csökkenő költségek mellett több pénzt keres, azaz növeli a profitot. A gyorsaság és egy ilyen pókdaru használata tulajdonképpen kéz a kézben jár. Óriási mennyiségű anyagokat tudunk megmozgatni egy ilyen eszközzel, ráadásul kisebb erőfeszítéssel. 

1 óra alatt akár kétszer vagy háromszor annyi üvegelemet lehet a helyére illeszteni a BEFARD daruinak a segítségével. 

Jól hangzik, nem igaz?

 

 

Mindemellett a munkavégzés is jóval biztonságosabb!

Nagyon sokszor fordul elő munkavégzés közben, hogy valami leesik, eltörik vagy éppen csak megsérül. Elég csak egy pillanat és máris megvan a baj. Az ilyen esetek mind a vállalat, mind a kollégák számára is jelentős költségekkel bírnak, persze van biztosítás is ezekre az esetekre, de azért gondoljunk csak bele: emberi erővel próbálunk megemelni egy nehéz üveget, valaki rosszul lép, rosszul tartja az ablakot - kicsúszik a kezéből és máris megvan a baj. És ez alatt nem csak azt értem, hogy az ablakban sérülés keletkezhet, de kollégáink testi épsége is veszélybe kerülhet. Persze semmi sem tökéletes és 100%-ban biztonságos, hiszen egy gép esetében is előfordulhat, hogy be üt a krakk...., de azért ennek jóval kisebb a valúszínűsége. 

 

Utoljára, de nem utolsó sorban nézzük a műszaki tulajdonságokat is:

  • jóval kisebbek mint a sokak által ismert társaik, már egy 85cm x 195cm-s ajtónyíláson is beférnek
  • kis önsúlya ellenére méretét meghazudtoló teherbírással rendelkezik
  • duál hajtáslánccal van felszerelve, így nem csak kül- hanem beltéren is gond nélkül üzemeltethető. Elektromos motorjának köszönhetően beltéren is biztosítja a zaj és füstmentes munkavégzést
  • gumis lánctalpának köszönhetően beltéren is biztosítja a zaj és füstmentes munkavégzést
  • mini darunk emellett számos kiegészítővel is bővíthető: vákuumos emelő, rakodóvilla, emelőgerenda stb.
  • ezek a kis berendezések akár 2400kg-os súly emelésére is képesek, maximum 13 méteres magasságig
  • a daru távvezérléssel irányítható, a gém akár 300 fokos fordulatra is képes 

 

Mindent összevetve egy daru bérlése vagy éppen vásárlása számos előnnyel járhat egy építőipari válallkozás számára.

 

Amíg TE azon gondolkozol, hogy tényleg megéri-e neked bérelni vagy vásárolni egy ilyen darut, addig a versenytársaid már bele is vágtak! A kérdés csak az: mennyire szeretnél mégjobban lemaradni?!

HOZD MEG A DÖNTÉST ÉS VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT: +3620/277 8310, info@befard.hu


 

PÓKDARU BÉRLÉS - SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED A NYÍLÁSZÁRÓK BEÉPÍTÉSÉHEZ?

Az ablakok egyre nagyobbak és nehezebbek lesznek?