Íme néhány tipp és tanács, hogy könnyebb legyen az ablakvásárlás!
Hírek

Íme néhány tipp és tanács, hogy könnyebb legyen az ablakvásárlás!

1. A mágikus U érték:

Mivel a fűtési energia 25-30%-át a nyílászárókon keresztül veszítjük el, fontos, hogy olyan ablakot válasszunk, amely minél jobban hőszigetel. A teljes ablak hőszigetelő képességét a kevesek által ismert Uw érték jellemzi, mely minél alacsonyabb annál jobb. Egy jó hőszigetelő képességű ablak beépítésével akár a fűtési költség 30%-át is megspórolhatjuk. Ugye, hogy nem mindegy?

 

2. A rétegek száma is számít!

Két vagy háromrétegű üveg? Nem mindegy! A szigetelési hatékonyságot és ezzel a a megspórolt tízezereket is megsokszorozza, ha három rétegű ablak mellett döntünk. Azonban sokakat riaszt, hogy a háromrétegű üveg vastagsága miatt kevesebb fény jut a lakásba. Éppen ezért fejlesztette ki az Internorm a zseniális Solar+ bevonattal ellátott 3 rétegű ablaküveget, amely szinte mágnesként vonzza be a napfényt, és ezáltal a napenergiát is az otthonunkba.

 

3. Milyen anyagból legyen?

Fa, műanyag vagy akár alumínium ablakot is választhatunk mindegyiknek megvan a maga előnye, de hátránya is. A legbriliánsabb megoldás az alumíniummal borított fa vagy műanyag ablak, mely az előnyöket ötvözve, és a hátrányokat kiküszöbölve tartóssá és ellenállóvá teszi ezeket az ablakokat az időjárás viszontagságaival szemben.

 

4. Komfort vagy szépség?

A válasz: mindkettő! Ha prémium minőségű ablakról van szó, egyikről sem kell lemondania: az esztétika és a praktikum együtt jár. A piacon forradalminak számító I-tec technológiával készült ablakok mérföldkőnek számítanak a kényelem és egyben a design terén is. Az integrált I-tec vasalat szinte teljesen láthatatlan, ezért kívételesen pazar megjelenést biztosíthat otthonunknak, ráadásul hihetetlenül egyszerűen tisztíthatóak.

 

 

 

PÓKDARU BÉRLÉS - SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED A NYÍLÁSZÁRÓK BEÉPÍTÉSÉHEZ?

Az ablakok egyre nagyobbak és nehezebbek lesznek?