Raffestore-k
Schlotterer

Raffestore-k

Ha a redőnyök az energiamegtakarítás mesterei, akkor a zsaluziák a fényirányításé, az árnyékolástechnikai rendszerek legsokoldalúbb tagjai. Irányítják a fényt – a legnagyobb nyári hőségben sem engedik, hogy a napfény közvetlenül az ablakfelületre érhessen, ennek ellenére elegendő természetes fényt juttatnak a belső terekbe - ezáltal nyáron hozzájárulnak a passzív hűtéshez, télen pedig a szoláris fűtéshez. Számottevően csökkentve ezzel a hűtés, fűtés és a mesterséges megvilágítás energiaszükségletét. A többféle képpen beállítható alumínium lamelláknak köszönhetően elegendő fényt engednek be,  s mégis megóvnak a nemkívánatos bepillantásoktól. Ha az árnyékolás mellett fontos szempont, hogy minél több természetes fényt kapjanak a belső terek, mindezt a betekintés elleni védelem mellett is szabad kilátással, akkor a zsaluzia a legmegfelelőbb választás. Alapvetően 2 féle doboztípust különböztetünk meg: Vakolható doboz és a látszó doboz. 
Vakolható doboz: Régi és új építésű házaknál egyaránt alkalmazható, doboza és vezetősíne építészetileg betervezhető és eltakarható, tökéletes látványt nyújt, zavaró csavarok nélkül. Ideálisan kombinálható valamennyi rovarháló típussal.
Látszó doboz: Sarkos, hangsúlyos élek, óriási színválaszték, melyeknek köszönhetően tökéletes összhang teremthető a homlokzaton a nyílászárókkal. Bármelyik rovarháló kivitellel kombinálható.


Lamellák tekintetében is nagyon széles a választék:
RETROLux 80D: A RETROLux egyedi megoldása optimális kilátást tesz lehetővé, megfelelő módon szabályozza a fényerőt, amely így nem vakít el és még hővédelmet is biztosít.

92Z sötétítő lamella külső zsaluziákhoz: A 92Z lamella különösen alkalmas a szobák sötétítésére és védelmet nyújt a nemkívánatos bepillantások ellen: Zárt állapotban az optimalizált z-alakú lamellageometria gondoskodik a lamellák különösen szoros elhelyezkedéséről. Hengerelt műanyagkéder zárja a lamellák közötti réseket, ami csökkenti a zajt.

80R lamella külső zsaluziákhoz: a 80R lamellás rátét raffstore-ok nem csak árnyékot nyújtanak. A 80 mm-es lamellaszélességgel a zsaluziák remek védelmet nyújtanak a nemkívánatos bepillantások ellen is. Ez a típus amellett, hogy stabil és rendkívül erős igen kis helyet foglal el.

Peremezetlen lamella 80F kültéri zsaluziákhoz: A lamellák keskeny és konvex formája kiváló kilátást biztosít. A standard lamellával szemben remek helytakarékos alternatívának számít. Ideális utólagos beépítésre, vagy ha kevés hely áll rendelkezésre.

PÓKDARU BÉRLÉS - SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED A NYÍLÁSZÁRÓK BEÉPÍTÉSÉHEZ?

Az ablakok egyre nagyobbak és nehezebbek lesznek?